GUBIĆ TUNING ZAGREB

Chiptuning

CHIPTUNING VOZILA

Gubić Tuning vrši usluge chiptuning-a svih vrsta vozila (osobnih, dostavnih, kamioni, traktori, radni strojevi, motori, skuteri, plovila).

Chiptuningom mijenjamo parametre upravljanja motorom kako bismo postigli dodatne performanse motora. Optimiziraju se posebne mape, npr. okretnog momenta, količine gorva, stupnja ubrizgavanja itd. Na taj način oslobađamo puni potencijal vašeg motora! 

Zbog zakonskih odredbi u pogledu npr. zaštite okoliša, su suvremene kontrole rada motora postale vrlo složene i strože. Na tržištu tuninga nema mnogo tunera koji razumiju i poznaju ove funkcije te međusobne interakcije pojedinih točaka na mapama  Zato posebnu pažnju polažemo na ekologiju odnosno zaštitu okoliša.  Na temelju  iskustva u moto sportu kao i više od 25 godina iskustva u radu Gubić Tuning stečena su napredna znanja koja su potrebna za postizanje savršenog rezultata za vaš motor.

Vrlo je važno da ovaj proces provodi stručna osoba sa znanjem i  iskustvom jer u protivnom može doći do ozbiljnog oštećenja i kvara motora.

+385 98 418 446

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potreban stručni savjet, stojimo vam na raspolaganju!

S našim profesionalnim chiptuningom povećavamo performanse vašeg motora držeći se tvornički zadanih vrijednosti. Ne zaboravljamo ni na potrošnju goriva: s istim stilom vožnje moguće je čak i smanjiti potrošnju goriva. Vaš će motor biti življi i bolje prilagođen vama i vašem stilu vožnje!

Nakon chiptuninga vaše vozilo će biti apsolutno pripremljeno za svakodnevnu vožnju. Svoj automobil možete koristiti u svakodnevnom životu bez ikakvih briga. Uz vaš uobičajeni  stil vožnje vaš auto će biti ekonomičniji odnosno imat će smanjenu potrošnju goriva.

Što je zapravo mapiranje?

Mapiranje je kalibracijski proces ili poboljšanje postojećih originalnih mapa u programu koji dolazi od strane proizvođača. Mapiranjem želimo postići ujednačeni rad motora uz smanjenje gubitka tj. rasipanja energije.
Želimo maksimalno povoljno iskoristiti stupanj rada motora, bez negativnog učinka na vijek trajanja, ne samo motora nego i svih vezanih sklopova.

Iz cijelog procesa sa precizno podešenim vrijednostima u programu proizlazi i dodatna snaga

Prije svega se vodi računa i o suvremenim ekološkim zahtjevima. Da bi se to postiglo, naše osoblje je visoko stručno osposobljeno sa velikim radnim iskustvom i svi potrebnim alatima kako za rad tako i za mjerenje svega u razvojnom procesu. Cijeli proces se odvija na valjcima (Dyno), uz konitinuirano praćenje i snimanje podataka koji se analiziraju u svrhu poboljšanja.
Naravno, za takav rad mora se koristiti i adekvatna oprema renomiranih proizvođača koja je stalno ažurira i nadograđuje.

ZNANJE I ISKUSTVO

Naše veliko iskustvo i znanje su naša najveća prednost

Rezultati

Naši rezultati tuninga su lako mjerljivi i mogu se uvijek provjeriti.

CIJENA

Najbolji omjer cijene i kvalitete, odnosno utrošenih sredstava i dobitka u snazi/potrošnji

SMANJENA
POTROŠNJA

Stvarna potrošnja goriva ovisi o mnogim čimbenicima – između ostalog, o podacima ubrizgavanja pohranjenim u mapi upravljačke jedinice motora. Kada se projektira novi motor, proizvođači kreiraju mapu ubrizgavanja. U tom procesu simuliraju se sasvim nerealni uvjeti, npr. iznimno male i tanke gume, kako bi otpor bio što manji.

Nažalost, ovi uvjeti nemaju uporište u stvarnosti, a upravo u tome leži potencijal uštede u mapiranju u realnim uvjetima. Na našem valjkastom dinamometru možemo simulirati vrlo stvarno okruženje i tako optimalno podesiti motor. Vidimo točno način rada u kojem motor troši više goriva nego što je zapravo potrebno.

POSTUPAK CHIPTUNINGA

Za starija vozila, prije 2000. godine, EPROM (memorijski čip sa softverom motora) obično se mora ukloniti i ponovno zalemiti.

U slučaju vozila proizvedenih od 2000. godine nadalje, optimizirani softver se obično može zapisati na upravljačku jedinicu motora putem OBD sučelja u vozilu. Najnoviji modeli vozila s tuning zaštitom čitaju se i ispisuju posebnom metodom. Upravljačka jedinica se uklanja i čita i upisuje s najsuvremenijim BDM i boot pin uređajima. 

Ovisno o vrsti vozila chiptuning optimizacija traje od tri do šest radnih sati.

GUBIĆ TUNING ZAGREB

NAJBOLJA STRUČNA USLUGA

Temeljeno na komentarima i zadovoljstvu korisnika.